Uitnodiging workshops Kenniskaravaan

26 maart 2018

Dinsdag 15 mei van 19.00-21.30u
Locatie ENJOB Personeelsdiensten

Op 15 mei vindt de tweede ronde van de Kenniskaravaan plaats:  vier verschillende workshops voor maatschappelijke organisaties, gratis toegankelijk. De onderwerpen van de workshops zijn gebaseerd op de thema’s die het meeste aan bod kwamen tijdens de eerste ronde van de Kenniskaravaan.

Elke workshop heeft ruimte voor maximaal 16 personen. Schrijf je daarom snel HIER in!

Onderwerpen workshops:

1. Bestuur en Besturen

Een workshop voor (potentiele) bestuurders. Er komen verschillende disciplines aan bod, hoe haal ik het beste uit mijn bestuur? Wat maakt een goed bestuur? Welke bestuurders heb ik nodig en welke manier van besturen past bij welke organisatie?

2. Ledenwerving, vrijwilligers vinden en binden

Een niet-traditionele workshop die verder kijkt dan de traditionele ledenwerving. Als we leden zien als fans, op welke manier zouden wij ze dan kunnen boeien en binden…?

3. Social media voor beginners

Een praktische workshop voor bestuurders, communicatie- of pr-leden van een organisatie. Hoe werken de verschillende online platforms en welk platform zet ik op de juiste manier in voor mijn organisatie?

4. Hoe zet ik online communicatie strategisch in?

Online communicatie gaat verder dan social media. Deze workshop is bedoeld voor organisaties die al (redelijk) bekend zijn met de verschillende platforms en willen weten hoe je deze strategisch kunt gebruiken voor je organisatie.

Bovenstaande workshops worden gelijktijdig gegeven. Zijn er meerdere workshops interessant voor jouw organisatie? Je kunt per organisatie maximaal 2 personen inschrijven, waardoor het mogelijk is om meerdere workshops te volgen op 1 avond.

We starten het eerste half uur met een gezamenlijke sessie, ter inspiratie en voorbereiding op de workshops. Tijdens de gezamenlijke sessie komen Best Practices, kansen en mogelijkheden naar voren om mee te nemen als voorbeeld voor jouw organisatie.

Programma:

Inloop vanaf 18.45u
Gezamenlijke sessie 19.00 – 19.45u
Pauze – naar de workshops 19.45 – 20.00u
Workshops 20.00 – 21.30u

Locatie: ENJOB Personeelsdiensten
Kapellerpoort 1
6041 HZ Roermond

De Kenniskaravaan brengt themabijeenkomsten en workshops langs verschillende locaties. Op 15 mei start de eerste ronde, de tweede ronde is gepland in het najaar en tussentijds kunnen individuele vragen worden gesteld aan het UitdagingHulpTeam. Maatschappelijke organisaties, stichtingen en verenigingen kunnen zich inschrijven per workshop. De workshops worden gegeven door lokale ondernemers, experts en bedrijven. De uitgangspunten zijn: ontmoeting, inspiratie, enthousiasme, verdieping, kort en krachtig, maatwerk én een lokale opzet.