Schilderbenodigdheden, advies en draaiboek voor jongerencentrum DB4All
Aangeboden door http://www.johnreijnersschilderwerken.nl/

IMG_9461 IMG_9463 IMG_9464

Laptop voor Toon Hermans Huis Roermond
Aangeboden door http://www.rockwool.nl/ 
laptop toon hermans huis

Strategische LSP sessie voor handboogvereniging The Archery Club
Aangeboden door http://forwardinbusiness.nl/

IMG_0152 IMG_0156

Advies voor Zorgboerderij Asselterhof
Zorgboerderij Asselterhof had een probleem met de drainage van de manegebak. Ducot Engeneering & Advies heeft hier met een professional naar gekeken en een advies afgegeven, waardoor de zorgboerderij nu aan de slag kan met een aantal praktische oplossingen met als eindresultaat een goede afwatering van de manegebak. Als tegenprestatie heeft Asselterhof een teambuildingsmiddag georganiseerd voor de medewerkers van Ducot waar ze nu nog over napraten! Klik hier voor het hele verhaal Match Ducot-Asselterhof.

asselterhof-ducot

HerenkledingAdvies voor Stichting Vincentius
Stichting Vincentius wilde graag deskundig advies om hun winkel voor gebruikte goederen aantrekkelijker te maken. Hoe kunnen we de verkoop meer stimuleren, waardoor we meer omzet genereren en op die manier weer meer mensen kunnen helpen?

Marc Wolfs van de Retail Academy is uitgedaagd om deze match op te pakken en hij heeft een professioneel advies gegeven om de winkel aantrekkelijker te maken. Dit advies wordt  positief opgepakt door Vincentius en uitgevoerd, met als resultaat een aantrekkelijkere en meer toegankelijke winkel.

Hulp bij reorganiseren administratie Stichting Leergeld
Stichting Leergeld groeide zodanig dat er behoefte was aan een uitgebreide professionele administratie. Accountant kantoor Wehrens Mennen-de Vries ging de uitdaging aan en bood hulp in de vorm van het inzetten van een medewerker die de stichting heeft geholpen met het opzetten van een professionele administratie.

Advies verbeteren drainage van een manegebak
Zorgboerderij Asselterhof had problemen met de drainage van de manege bak en kwam naar de Roermondse Beursvloer zoekend naar een oplossing. Ducot Engeneering & Advies pakte de uitdaging op en zorgde ervoor dat de ontwatering van de bak weer naar behoren functioneerde. Als tegenprestatie kregen de medewerkers van Ducot een lunch aangeboden op de Zorgboerderij!

Bouwmaterialen en terras voor jeu de boule baan Hoogvonderen
Het wijkteam Hoogvonderen wilde een jeu de boule baan aanleggen in de wijk, met als doel een ontmoetingsplek voor (oudere) wijkbewoners te realiseren. Zij benaderden de Roermondse Uitdaging voor de afwerking en aankleding van de baan.
Handelsonderneming Thijssen-Emans en horecaonderneming Cox & Co zijn de uitdaging aangegaan: Thijssen-Emans zorgde voor de nodige materialen voor de afwerking van de baan en Cox & Co doneerde gebruikte terras-setjes voor de aankleding. Resultaat: een mooie jeu de boule baan voor de wijk!

jeu de boule 2

Etalage voor Maatje op Maat
Het project Maatje op Maat is ontstaan vanuit een samenwerking tussen Groene Kuis Vrijwilligerszorg en Stichting Wel.kom Het doel van het project is ‘maatjes’ te werven die mensen ondersteunen die in een (dreigend) sociaal isolement terecht komen en hen stimuleren om maatschappelijk en sociaal actief te zijn.

Het doel van het etalageproject ‘Roermond: laat je zien!’ van de Roermondse Uitdaging is enerzijds het aanpakken van de leegstand in de binnenstad van Roermond en tegelijkertijd een podium te bieden aan maatschappelijke organisaties . Zij krijgen de mogelijkheid zich te presenteren in deze etalages. De organisatie houdt de etalage netjes, het pand krijgt weer een mooi aangezicht en de binnenstad wordt een stuk aantrekkelijker. Een win-win voor iedereen!

etalage maatje op maat.htm

Hulp bij zelfredzaamheid organisatie Maximina
Moedercentrum Maximina wilde meer zelfstandig opereren en toewerken naar een zelfredzame organisatie. Zij vroegen advies op het gebied van strategie, organisatiestructuur en fondsenwerving. Vechel Ventures gaf advies mbt de aanpak van deze transformatie en ForwardInBusiness heeft een aantal strategische sessies verzorgd met de inzet van de LEGO Serious Play methode. Resultaat: een visie document met de contouren voor de nieuwe organisatie.

Spandoek St. Jozefput Leeuwen
De St. Jozefput uit Leeuwen was op zoek naar een spandoek om te gebruiken voor de promotie bij jaarlijks terugkerende activiteiten zoals het pleinfeest en de kerstmarkt. Op de Roermondse Beursvloer is er een match gemaakt met Peter Brouwers van ABS Autoherstel. De put beschikt nu zelfs over twee spandoeken!

Advies verbetering afwatering Willem de Zwijgerschool
Basisschool Willem de Zwijger had een probleem met de afwatering bij de ingang van de school en kwam op de Roermondse Beursvloer in contact met Ducot Engeneering & Advies. Zij gingen de uitdaging aan om het afwateringsprobleem op te lossen en zorgden er met hulp van bevriende ondernemers voor dat de ingang van de school nu weer watervrij is.